НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:56


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Министър-председателят Бойко Борисов и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева за президентските избори

Министър-председателят Бойко Борисов и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева за президентските избори

30 Октомври 2016 | 18:31 | бТВ, „120 минути“
Бойко Борисов – министър-председател на Република България; Цецка Цачева – кандидат за президент на ГЕРБ, в интервю за предаването „120 минути“ по бТВ

Бойко Борисов: Отдавна съм се наслушал за „бащата на нацията“. На тази нация много бащи се явиха и много претенции за бащи. Крайно време е да имаме и една майка – да се погрижи действително майчински за този народ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов за това чии интереси защитава новият Закон за горите и трябва ли да има вето върху току що приетия Закон за съдебната власт

Министър-председателят Бойко Борисов за това чии интереси защитава новият Закон за горите и трябва ли да има вето върху току що приетия Закон за съдебната власт

15 Юни 2012 | 08:35 | Нова телевизия, "Здравей, България"
Бойко Борисов – министър-председател на Република България, в интервю за предаването "Здравей, България" на Нова телевизия

Водещ: Сега предстои интервюто с министър-председателя Бойко Борисов. Здравейте.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Първата тема, по която предлагам да говорим, е следната. Преди два дни започнаха протести в София. Всъщност, тогава беше и рожденият ви ден, което даде повод на протестиращите да ви честитят и рождения ден. Протести имаше вчера, протести ще има и днес срещу Закона за горите. Г-н Премиер, склонен ли сте да чуете хората и да направите крачка назад по този закон?
Бойко Борисов: С огромно притеснение от два дни следим тези неща и нека да започнем, понеже с тоя рожден ден вече ми омръзна, това беше един абсолютно нормален работен ден. Предишният ден открихме завод...
Водещ: Вижте, това беше от тяхна страна да направят намека, че депутатите ви правят и този подарък за рождения ден. Протестиращите и това искаха да кажат – за рождения ден на Бойко Борисов освен торти, ножици и т.н., ето един Закон за горите, който знаете какво се говори за него – че е лобистки.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов по актуални политически теми

Министър-председателят Бойко Борисов по актуални политически теми

20 Юни 2011 | 08:42 | БТВ, „Тази сутрин”
Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Водещ: Добро утро, г-н Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ:Да започнем директно с въпросите, които пряко засягат хората. От първи юли или от първи септември възнамерявате да увеличите минималната работна заплата от 240 на 270 лв.?
Бойко Борисов: Тази седмица или следващата, когато се съберат тристранката, след това минава през МС. Като технологичен срок не мога да кажа, но по най-бърз начин след като преминат тези процедури, след като се разберем с тях- така е по закон и ще бъде увеличено на 270 лв.
Водещ: Пенсиите? Само вдовишките ли последно скачат?
Бойко Борисов: Само вдовишките- това са за около 700 хил. души- те с около 1/3 и а годишна база това ни е около 100 млн. допълнително. Като сложим и 30 млн. за минималната работна заплата- стават 130 млн. и долу-горе с толкова ще е плюсът в икономиката на страната. Това са възможните.
Водеща: Вдовишките и минималните пенсии?
Бойко Борисов: Не, минималната заплата и вдовишките пенсии. Г-жо Цолова, слушайте ме, за да го кажа и да не прекъсвате. Минималната работна заплата на 270 лв. и само вдовишките пенсии, за съжаление. Това са възможностите на държавата.
Водещ: Преди изборите възможно ли е по-добра възможност да има?
Бойко Борисов: Не, изборите в случая нямат никакво значение и моля да не се спекулира. Точно обратното. Много би било добре предизборно да вдигнем всички пенсии – това значи аз да постъпя по същия начин като Станишев с държавата, а това е пагубно. И като видяхте какво следва след половин или една година, ако се постъпи по този начин като в Гърция, аз няма да го направя. Продължаваме до края на мандата ни и се надявам, че ще вдигнем и минималните пенсии. Сега това са възможностите на държавата. Много ми се иска да не е така, много ми се иска да го направим. Бъдещето на държавата ми е по-мило.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов за новата парламентарна сесия на НС

Министър-председателят Бойко Борисов за новата парламентарна сесия на НС

13 Януари 2010 | 10:12 | Агенция "Фокус"

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов по повод откриването на новата парламентарна сесия на 41 Народно събрание.Бойко Борисов: Изразявам очакванията си, че всички вие ще работите много старателно и всеотдайно за европейското развитие на България. Гражданите, независимо от партията, която подкрепят, очакват да видят и почувстват реалните резултати от усилията и на законодателната, и на изпълнителната власт. Първите месеци от своето управление нашето правителство осигури финансова стабилност и запази нисък бюджетен дефицит. Оценката на европейските ни партньори е, че България е страна с най-стабилна фискална политика в целия Европейски съюз /ЕС/ в момента. Безспорно. Ние сме наясно, че има още много, което трябва да се направи, за да се смекчат ефектите от кризата и затова следваме пакетът от мерки за възстановяване на икономиката, приет от Министерски съвет /МС/. Главната от тях в следващите месеци е поддържане на балансирания бюджет и усилия в преговорите за присъединяване към еврозоната. Усилията ни за спиране на корупцията и ограничаването й имат видими резултати. Никой не може да отрече и успехите ни за разкриване на тежки престъпления и
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турски поток. 19 ноември 2018 г.
Турски поток. 19 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.