НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:34


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Министър-председателят Бойко Борисов и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева за президентските избори

Министър-председателят Бойко Борисов и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева за президентските избори

30 Октомври 2016 | 18:31 | бТВ, „120 минути“
Бойко Борисов – министър-председател на Република България; Цецка Цачева – кандидат за президент на ГЕРБ, в интервю за предаването „120 минути“ по бТВ

Бойко Борисов: Отдавна съм се наслушал за „бащата на нацията“. На тази нация много бащи се явиха и много претенции за бащи. Крайно време е да имаме и една майка – да се погрижи действително майчински за този народ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов за това чии интереси защитава новият Закон за горите и трябва ли да има вето върху току що приетия Закон за съдебната власт

Министър-председателят Бойко Борисов за това чии интереси защитава новият Закон за горите и трябва ли да има вето върху току що приетия Закон за съдебната власт

15 Юни 2012 | 08:35 | Нова телевизия, "Здравей, България"
Бойко Борисов – министър-председател на Република България, в интервю за предаването "Здравей, България" на Нова телевизия

Водещ: Сега предстои интервюто с министър-председателя Бойко Борисов. Здравейте.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Първата тема, по която предлагам да говорим, е следната. Преди два дни започнаха протести в София. Всъщност, тогава беше и рожденият ви ден, което даде повод на протестиращите да ви честитят и рождения ден. Протести имаше вчера, протести ще има и днес срещу Закона за горите. Г-н Премиер, склонен ли сте да чуете хората и да направите крачка назад по този закон?
Бойко Борисов: С огромно притеснение от два дни следим тези неща и нека да започнем, понеже с тоя рожден ден вече ми омръзна, това беше един абсолютно нормален работен ден. Предишният ден открихме завод...
Водещ: Вижте, това беше от тяхна страна да направят намека, че депутатите ви правят и този подарък за рождения ден. Протестиращите и това искаха да кажат – за рождения ден на Бойко Борисов освен торти, ножици и т.н., ето един Закон за горите, който знаете какво се говори за него – че е лобистки.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов по актуални политически теми

Министър-председателят Бойко Борисов по актуални политически теми

20 Юни 2011 | 08:42 | БТВ, „Тази сутрин”
Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Водещ: Добро утро, г-н Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ:Да започнем директно с въпросите, които пряко засягат хората. От първи юли или от първи септември възнамерявате да увеличите минималната работна заплата от 240 на 270 лв.?
Бойко Борисов: Тази седмица или следващата, когато се съберат тристранката, след това минава през МС. Като технологичен срок не мога да кажа, но по най-бърз начин след като преминат тези процедури, след като се разберем с тях- така е по закон и ще бъде увеличено на 270 лв.
Водещ: Пенсиите? Само вдовишките ли последно скачат?
Бойко Борисов: Само вдовишките- това са за около 700 хил. души- те с около 1/3 и а годишна база това ни е около 100 млн. допълнително. Като сложим и 30 млн. за минималната работна заплата- стават 130 млн. и долу-горе с толкова ще е плюсът в икономиката на страната. Това са възможните.
Водеща: Вдовишките и минималните пенсии?
Бойко Борисов: Не, минималната заплата и вдовишките пенсии. Г-жо Цолова, слушайте ме, за да го кажа и да не прекъсвате. Минималната работна заплата на 270 лв. и само вдовишките пенсии, за съжаление. Това са възможностите на държавата.
Водещ: Преди изборите възможно ли е по-добра възможност да има?
Бойко Борисов: Не, изборите в случая нямат никакво значение и моля да не се спекулира. Точно обратното. Много би било добре предизборно да вдигнем всички пенсии – това значи аз да постъпя по същия начин като Станишев с държавата, а това е пагубно. И като видяхте какво следва след половин или една година, ако се постъпи по този начин като в Гърция, аз няма да го направя. Продължаваме до края на мандата ни и се надявам, че ще вдигнем и минималните пенсии. Сега това са възможностите на държавата. Много ми се иска да не е така, много ми се иска да го направим. Бъдещето на държавата ми е по-мило.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов за новата парламентарна сесия на НС

Министър-председателят Бойко Борисов за новата парламентарна сесия на НС

13 Януари 2010 | 10:12 | Агенция "Фокус"

Изявление на министър-председателя Бойко Борисов по повод откриването на новата парламентарна сесия на 41 Народно събрание.Бойко Борисов: Изразявам очакванията си, че всички вие ще работите много старателно и всеотдайно за европейското развитие на България. Гражданите, независимо от партията, която подкрепят, очакват да видят и почувстват реалните резултати от усилията и на законодателната, и на изпълнителната власт. Първите месеци от своето управление нашето правителство осигури финансова стабилност и запази нисък бюджетен дефицит. Оценката на европейските ни партньори е, че България е страна с най-стабилна фискална политика в целия Европейски съюз /ЕС/ в момента. Безспорно. Ние сме наясно, че има още много, което трябва да се направи, за да се смекчат ефектите от кризата и затова следваме пакетът от мерки за възстановяване на икономиката, приет от Министерски съвет /МС/. Главната от тях в следващите месеци е поддържане на балансирания бюджет и усилия в преговорите за присъединяване към еврозоната. Усилията ни за спиране на корупцията и ограничаването й имат видими резултати. Никой не може да отрече и успехите ни за разкриване на тежки престъпления и
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.
Почина знаковият моден дизайнер на Шанел Карл Лагерфелд. 19 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.