НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Районната прокуратура приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, предстои изготвяне на обвинителен акт и внасяне на делото в съд

Бургас: Районната прокуратура приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, предстои изготвяне на обвинителен акт и внасяне на делото в съд

11 Септември 2019 | 12:13 | Агенция "Фокус"
Бургас. Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници.
Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 02 август 2018 г. до 04 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал на Димитър Ж., да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Димитър Ж. от гр. Солун, Република Гърция, през границата между Република Гърция и Република Турция до гр. Истамбул, Република Турция и за периода от 02 август 2018 г. до 04 август 2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев, без да се е споразумял с Димитър Ж., преди да е извършило самото престъпление.
Той е обвинен и за това, че на 05 август 2018 г. в Бургас в своя дом в спално помещение държал 57 бр. фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това.
Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че на 05 август 2018 г. в гр. Бургас, в своя дом, в спално помещение, държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции.
Предстои Районна прокуратура - Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения срок.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.