НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна (ОБЗОР)

Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна (ОБЗОР)

14 Август 2019 | 21:29 | Агенция "Фокус"
Варна. Намерено е тялото на издирваното момиче, повлечено от вълните на Централния плаж във Варна.
На 13 август спасителни екипи започват търсенето на изчезнало в морето дете на Централния плаж във Варна. За инцидента е съобщено и в Областната дирекция на МВР около 17.15 часа. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат.
На 14 август малко преди 11.00 часа тялото на издирването момиче е изплувало край Рибарския плаж в града. В Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал за забелязано тяло във водата.
16 военнослужещи, от които 15 водолази от Аварийно-спасителния отряд и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители, 1 водолазен лекар от състава на в.ф. 28580 – Варна и цивилен служител психолог са се включили в издирването на повлеченото момиче от вълните на Централния плаж във Варна. След намиране на тялото двама военни водолази изваждат съвместно със спасител тялото на брега, където същото е предадено на компетентните органи. За съжаление детето е било вече мъртво, съобщават от Щаба на Военноморските сили. Екипът от водолази е бил привлечен към операцията по искане от областния управител за оказване на помощ на цивилното население.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Военни водолази са открили тялото на детето, изчезнало в Черно море край Варна

Военни водолази са открили тялото на детето, изчезнало в Черно море край Варна

14 Август 2019 | 13:57 | Агенция "Фокус"
Варна. Екип от водолази и специалисти от състава на формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили (ВМС), дислоцирани в Пункт за базиране Варна, се включи днес в търсенето на детето, което изчезна във водите на Черно море в района на централния плаж на Варна вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Акцията продължи от 7.30 часа до 11.30 часа. Обследван бе районът на централния плаж в дълбочина до 50 метра от бреговата черта. След намиране на тялото, двама военни водолази го изваждат на брега, съвместно със спасител. За съжаление детето е било вече мъртво.
Екипът бе в състав: 16 военнослужещи, от които 15 водолази от аварийно-спасителния отряд и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители, 1 водолазен лекар от състава на военното формирование 28 580 – Варна и цивилен служител психолог. Участието в спасителната акция е по искане от областния управител на Варна.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 15 военни водолази, водолазен лекар и цивилен психолог са се включили в издирването на завлеченото от вълните момиче на Централния плаж

Варна: 15 военни водолази, водолазен лекар и цивилен психолог са се включили в издирването на завлеченото от вълните момиче на Централния плаж

14 Август 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Варна. 16 военнослужещи, от които 15 водолази от Аварийно-спасителния отряд и Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители, 1 водолазен лекар от състава на в.ф. 28580 – Варна и цивилен служител психолог са се включили в издирването на повлеченото момиче от вълните на Централния плаж във Варна. След намиране на тялото двама военни водолази изваждат съвместно със спасител тялото на брега, където същото е предадено на компетентните органи. За съжаление детето е било вече мъртво, съобщават от Щаба на Военноморските сили. Екипът от водолази е бил привлечен към операцията днес, по искане от областния управител за оказване на помощ на цивилното население. Специалистите от състава на формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС, дислоцирани в Пункт за базиране Варна. Началото на участието в спасителната акция е било в 07.30 часа. Тя е продължила до 11.30 часа на днес. Обследван е районът на целия Централен плаж Варна, в дълбочина до 50 метра от бреговата черта.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Продължава търсенето на момичето, повлечено от вълните на Централния плаж

Варна: Продължава търсенето на момичето, повлечено от вълните на Централния плаж

14 Август 2019 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Варна. Продължава търсенето на момичето, повлечено от бурното море вчера следобед при Централния плаж във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областната дирекция на МВР. Водолази от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) продължават да съдействат на компетентните органи за издирване на детето.
„Фокус“ припомня, че вчера около 17.30 часа е постъпил сигнал за инцидент във водата на Централния плаж. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН – Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е бил екип от водолази, който в продължение на часове е реализирал няколко спускания, за съжаление – без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН – Варна, операцията бе прекратена.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж

Варна: Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж

13 Август 2019 | 20:23 | Агенция "Фокус"
София. Без резултат остава търсенето на повлеченото от вълните дете в морето на Централния плаж. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна. Служители на РДПБЗН - Варна се включиха в операция по издирване на непълнолетно момиче в морето на Централен плаж. Oколо 17.30 часа, е постъпил сигнал за инцидент, възникнал във водата на Централен плаж във Варна. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му. Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН - Варна, операцията ще бъде прекратена. При необходимост от съдействие в утрешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Издирват непълнолетно дете, повлечено от вълните в морето при Централния плаж в града

Варна: Издирват непълнолетно дете, повлечено от вълните в морето при Централния плаж в града

13 Август 2019 | 18:29 | Агенция "Фокус"
Варна. Спасителни екипи търсят изчезнало в морето дете на Централния плаж във Варна. За инцидента е съобщено и в Областната дирекция на МВР. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на полицията Ивана Милева. По нейни данни сигнал е подаден около 17.15 часа за възникнал инцидент на Централния плаж. В момента ситуацията се изяснява. Според плажуващи днес морето в залива е било изключително бурно. По непотвърдена информация, високите вълни са повлекли и други непълнолетни. В момента обаче се издирва едно лице.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.