НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Общинските съветници от ГЕРБ – Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

Общинските съветници от ГЕРБ – Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

17 Юли 2019 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Смолян. Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна опозиция, с лъжи, полуистини и внушения да се опитва да саботира най-значителното събитие за страната, се казва в декларация на групата на общинските съветници от ГЕРБ в Смолян по повод трето поред извънредно заседание на Общински съвет в Смолян във връзка с Роженския събор. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.
„За пореден път сме изправени пред абсурдна ситуация да ни се предлагат решения, които не са в нашата компетентност. Съдебната практика е еднозначна, а подобни решения страдат от съществени недостатъци, водещи актовете до най-тежките пороци, познати в правната доктрина. Категорично отказваме да участваме в този политически фарс, скалъпен от опонентите КРОС, БСП и едно политическо издание, с цел да провалят най-мащабното културно събитие на България за годината“, се казва в документа, прочетен от ръководителя на групата Ангел Безергянов.
В декларацията се подчертава, че Роженският събор в същността си е обединително събитие, а опозицията всячески прокарва разделителни тези в съзнанието на всички, които искат да почерпят сила от изконните български традиции. „Размивате границата между истина и неистина, опитвате се да внушите подозрения за нечиста сделка, знаейки чия е собствеността на Роженските поляни. Опитвате се за пореден път да игнорирате факта, че терените не са общински. Нали знаете, че само за комунистите собствеността е без значение, а тя е частна и е предадена в аренда на Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. Именно заради това община Смолян партнира с това сдружение, а не с някой друг. Идеологията на противното ви политиканство този път е тотално сбъркана“, пише в декларацията.
Според съветниците от ГЕРБ мотивите в докладната се основават не на заинтересованост от общинския бюджет, който опозицията би похарчила до стотинка в неистовата й жажда за власт.
„Съборът на Рожен е повече от това, което сте всички вие, взети заедно. Той не е дребнотемие за дребни души с краткосрочни планове за власт. Той е повече от всички в тази зала. Имало го е и преди нас, ще го има и след нас“, каза Безергянов.
В заключение той подчерта, че общинските съветници от ГЕРБ в Общинския съвет, декларират пълната си подкрепа за предстоящото национално събитие. „Надяваме се на Роженските поляни да се съберат българите, които милеят за традициите ни, за песните, танците и музиката ни. Надяваме се да дойдат и чужденци, които искат да ни опознаят такива, каквито сме в Родопите и България“, заяви Безергянов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Общинският съвет ще проведе заседание за участието на Общината в Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен”

Смолян: Общинският съвет ще проведе заседание за участието на Общината в Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен”

17 Юли 2019 | 08:23 | Агенция "Фокус"
Смолян. Общинският съвет ще проведе заседание от 09.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян. Това съобщиха от Общината. В дневния ред е включена една точка – запознаване на общинските съветници с участието на Община Смолян в организирането и провеждането на Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен” 2019 година и вземане на конкретни решения, която е внесена от група общински съветници.

„Фокус” припомня, че на 5 юли бе планирано заседание на Общински съвет – Смолян със същия дневен ред, но заради отхвърлянето му заседанието бе отложено. След това за ден последваха три пресконференции в Смолян – на кмета Николай Мелемов, на общинските съветници от КРОС и БСП и на ДПС.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.