НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова: Подкрепяме местните власти за успешни партньорства за развитие на обществото и населените места

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова: Подкрепяме местните власти за успешни партньорства за развитие на обществото и населените места

15 Май 2019 | 16:15 | Агенция "Фокус"
Аксаково. Работим за повече европейска подкрепа за гражданите и по-малко регулации за бизнеса в ЕС, защото Европа е на хората и трябва да бъде максимално близо до тях. Това заяви кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС и варненски народен представител Лиляна Павлова в приветствието си към участниците в конференцията „Моята Европейска община”, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В събитието, което се провежда в Аксаково, се включиха гости от Италия, Словения, Португалия. Съвместно с българските общини Аксаково и Дългопол те осъществяват проект по програма „Европа на гражданите” към Европейската комисия. В рамките на последователно реализираните през годините проекти е създадена партньорска мрежа, в която вече участват 12 града от Европа.
„Това е Европа, която ни обединява. Неслучайно и първото Българско председателство на Съвета на ЕС се проведе под мотото „Съединението прави силата”. За да е стабилна и сигурна, за да е просперираща Европа, не трябва да се делим на богати и бедни, на малки и големи, на Север и Юг, нито пък на Изток и Запад. Важно е да сме обединени, да насърчаваме успешните партньорства, които допринасят за развитието на обществото и населените места, за обмен на добри практики”, коментира Павлова, която оглавяваше министерството, отговарящо за европредседателството ни. По думите й през новия мандат Европейският парламент трябва да направи така, че еврофондовете да бъдат още по-достъпни, за да могат още повече хора и населени места да получат подкрепа чрез тях.
Лиляна Павлова поздрави кметовете на Аксаково и Дългопол – инж. Атанас Стоилов и Георги Георгиев за усилията, които полагат за привличането на евросредства. С европейската солидарност, с активната местна власт и с подкрепата на правителството се постигат резултатите, които всички европейски граждани очакват, изтъкна кандидатът за евродепутат. Тя пожела на участниците във форума да пазят ценностите и културното многообразие в ЕС. „Защото обединена Европа е визия за просперитет и сигурност, но не трябва да забравяме кои сме и да съхраняваме традициите и културата си”, заключи Лиляна Павлова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Международна двудневна среща “Моята европейска община” се провежда в Аксаково

Варна: Международна двудневна среща “Моята европейска община” се провежда в Аксаково

15 Май 2019 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Варна. Международна двудневна среща “Моята европейска община” ще се състои днес и утре в град Аксаково. Това съобщават от пресслужбата на Общината. В рамките на срещата е планирано разширяване на съществуващата вече партньорска мрежа “Отворени общини” от 10 участници. Официално към тях ще бъдат присъединени община Дългопол, португалската Вила Нова де Сервейра, италианската Озило и словенската Нова горица. В навечерието на 26-и май участниците в международния форум ще проведат симулационна игра “Европейски избори 2019”. Във втория ден на форума – на 16-и май, партньорите ще проведат първите електронни избори за насърчаване на младежкото участие в процеса на вземане на решения за Е-управление. На срещата в Аксаково е предвиден активен обмен на добри практики и постижения на общините с европейска подкрепа, както и затвърждаване на третия сценарий от “Бялата книга за бъдещето на Европа” – “Този, който иска повече, прави повече”. Международната конференция, която започва в Аксаково, е част от проекта “Европейското бъдеще е нашето бъдеще”, финансиран от програмата “Европа на гражданите”, финансирана от Европейската комисия в Брюксел, по който бенефициент е община Аксаково.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Европейски избори 2019: Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова ще посети Варна и Аксаково

Европейски избори 2019: Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова ще посети Варна и Аксаково

15 Май 2019 | 07:24 | Агенция "Фокус"
Варна. Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова ще посети Варна и Аксаково. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя ще се включи в конференцията „Моята Европейска община”, която ще се проведе в заседателната зала на Общинския съвет в гр. Аксаково. Лиляна Павлова, която оглавяваше министерството, отговарящо за първото Българско председателство на Съвета на ЕС, ще присъства на подписването на споразуменията за партньорство между градовете – участници в нов проект по програма „Европа за гражданите”.
В 14.30 часа в Концертното студио на Радио Варна Лиляна Павлова ще се срещне с представители на Камарата на строителите.
В следобедните часове тя ще се срещне с граждани и на организираната изнесена приемна в центъра на морската столица.
По-късно по инициатива на структурата на ГЕРБ в район „Одесос” кандидатът за евродепутат ще се срещне с членове и симпатизанти на партията. Събитието ще се състои от 18.00 часа в залата на Тракийския дом.
От 19.00 часа в клуба на ГЕРБ - Одесос Лиляна Павлова ще представи приоритетите на ГЕРБ за предстоящите евроизбори пред Старейшини ГЕРБ.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 2019 г.
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 20...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.