НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Европейски избори 2019: Мария Габриел, ГЕРБ: Цифровата трансформация във всички европейски страни е приоритет и Webit онагледява това

Европейски избори 2019: Мария Габриел, ГЕРБ: Цифровата трансформация във всички европейски страни е приоритет и Webit онагледява това

14 Май 2019 | 10:50 | Агенция "Фокус"
София. Цифровата трансформация във всички европейски страни е приоритет и Webit онагледява това. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел на откриването на Webit.Festival, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „През последните години бях на много събития, посветени на цифровите технологии. Но има нещо специално в Webit. Всички можем да почувстваме тази енергия, която събира хора отвсякъде, за да работим заедно за нашето цифрово бъдеще“, заяви Мария Габриел и посочи, че това е вдъхновяващо. „За мен изграждането на цифровата трансформация, така че тя да обхваща всички европейски страни, е приоритет. И Webit онагледява този европейски модел“, заяви тя. Мария Габриел посочи, че нищо не е възможно без хората, защото те са основният двигател на Европа.
„Европа отбеляза значителен напредък през последните две години по отношение на цифровата трансформация. И днес е един прекрасен повод да кажем, че се гордеем с постигнатото на европейския цифров единен пазар – премахваме бариери, работим за край на роуминга, подобряване на свързаността, електронната търговия, киберсигурността, електронното управление и т.н. Засилихме и сътрудничеството извън Европа. И съм благодарна, че днес сме тук, за да продължаваме да градим цифровото си бъдеще“, заяви Мария Габриел.
„През 2018 г. на европейско равнище повече от 25 млрд. евро цифров капитал са инвестирани в европейски дружества. Повече от 7,3 млрд. евро са инвестирани в технологични иновативни компании“, обясни тя. Мария Габриел посочи, че Европа може да си върне лидерското място в технологиите, ако се постави фокус върху три основни елемента - екосистеми, талант и платформа. „Успехът е в нашият ум, в нашата положителна енергия. Европа е поставена пред големи предизвикателства, липсват ѝ големи платформи, но никога не трябва да се предаваме. Вярвам, че всички заедно още по-силно ще утвърдим нашите демократични ценности. Нека да работим заедно за изграждането на по-човешка, по-демократична Европа и по-конкурентно способна“, коментира Мария Габриел.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: София се утвърди като дигитална столица на новите пазари и Webit е едно от събитията, което отразява това

Кметът на София Йорданка Фандъкова: София се утвърди като дигитална столица на новите пазари и Webit е едно от събитията, което отразява това

14 Май 2019 | 10:34 | Агенция "Фокус"
София. София се утвърди като дигитална столица на новите пазари и Webit е едно от събитията, което отразява това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на Webit.Festival, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„За мен е удоволствие, че за пореден път мога да бъда на сцената на Webit. Вече е традиция градът да събира общност, чиито идеи движат обществото. Фестивалът Webit се утвърди като събитието, което събира в нашия град предприемачи, инвеститори и компании от цял свят“, заяви Фандъкова.
Тя посочи,че София се е утвърдила като дигитална столица на новите пазари. „Webit е едно от събитията, които отразяват трансформирането на столицата. София е успешен град и никога не съм била по-уверена от това, защото съм на тази сцена и виждам енергията, волята и мотивацията да бъдете най-добрите и да направите най-доброто. Технологиите ни помагат да решаваме всички предизвикателства, но хората, които чертаят новите пътища, са тези, които ни променят. София е дом на една активна световна общност, чиито идеи и енергия движат и нас, и целият свят напред“, каза още Фандъкова. Тя посочи, че София залага на три важни приоритета - развитие на силна икономика, подобряване на инфраструктурата и умения за новата дигитална реалност. „Най-важните са уменията на хората да създават и да работят в дигитална среда. За мен е важно да подкрепяме младите хора и стартиращите компании. И съм щастлива, че в последните години успяхме да създадем няколко инструмента за това“, заяви Фандъкова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев ще приветства участниците в ежегодния форум Webit за технологии, иновации и инвестиции

Президентът Румен Радев ще приветства участниците в ежегодния форум Webit за технологии, иновации и инвестиции

14 Май 2019 | 07:08 | Агенция "Фокус"
София. Президентът Румен Радев ще приветства участниците в ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции от 09.15 часа в Националния дворец на културата. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Десетото издание на форума ще събере в България представители на бизнеса, технологиите и науката от цял свят.
Участниците във форума, който ще продължи до 15 май, ще обсъждат теми, свързани с иновациите, киберсигурността, образованието, финансовите технологии и други.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.