НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Туристите в града могат да посетят безплатно девет туристически обекта

Пловдив: Туристите в града могат да посетят безплатно девет туристически обекта

20 Ноември 2018 | 13:25 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Туристите в Пловдив могат да посетят безплатно девет туристически обекта. Това ще стане възможно чрез новата туристическа услуга Plovdiv City Card, която бе представена днес, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив. Това са част от обектите на Старинен Пловдив - Античен театър, Балабанова къща, Къща Хиндлиян, Малка базилика и Галерия „Златю Бояджиев“. Безплатен достъп има до Природонаучен музей, частна галерия „Филипополис“ и „Тракарт“ с двете си експозиции. Картата дава отстъпки или бонуси в още 16 обекта, сред които ресторанти, картинг пистата и боулингът, стаи на загадките, каза Ивайло Илиев, управител на фирмата, която оперира услугата. По думите му Plovdiv City Card е услуга, която има за цел да направи престоя на туриста или посетителя на града по-лесен, така че с по-малко средства и за по-малко време да може да опознае Пловдив като културно наследство. „Чрез услугата клиентът може да се възползва от различни атракции, да се забавлява с приятели и др.“, каза още Илиев.
Услугата се предлага като физическа карта - стандартна пластика. Тя е придружена с разгъваема карта на града, в която са посочени всички места, за които картата дава някакви предимства. Услугата съществува и като мобилно приложение. „То може да бъде използвано от всяка една точка на града като персонален навигатор. В него има полезна информация за града, за интересни места, които могат да се видят“, каза Илиев. Във всеки един обект има инсталирани валидатори, като всеки турист трябва да се идентифицира със своята карта, която има уникален номер, независимо дали е закупена като физическа карта, или като мобилно приложение. Туристът може да посети даден обект еднократно. Предстои услугата да се развие, като се предвижда да има турове, трансфери от летища и броят на обектите, за които важи, да стане по-голям. „Нашето желание е да важи и за градски транспорт“, каза още Илиев. Към момента картата се предлага за 24 часа и за 72 часа. Картата за 24 часа струва 19.80 лева, а за 72 часа - 30 лева. Цената за мобилното приложение е същата, като то може да се закупи с кредитна/дебитна карта. Има 24-часова карта и за родител с дете до 18 години, която струва 30 лева. Картата не се предлага за организирани групи, защото с нея се иска да се наблегне на индивидуалния туризъм. Услугата вече е активна.
„Това е поредната стъпка, която трябваше да се случи в Пловдив, а именно да има Plovdiv City Card“, каза Йордан Илиев, директор на „Старинен Пловдив“. „Този вид услуга е позната в повечето западноевропейски големи градове. С нея се подобрява качеството на услугата“, каза още Илиев.
Услугата се предлага в Туристически информационен център - Пловдив.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.