НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

МРРБ: 22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират в Перник

МРРБ: 22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират в Перник

16 Октомври 2018 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Перник. 22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се влагат в социална, образователна, пътна, административна инфраструктура и подобряване на градската среда в Перник. С тези средства градът ще се превърне в едно привлекателно и желано място за живот. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при посещението си в Перник в навечерието на празника на града. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Там тя откри „Парк на предизвикателствата“ и ремонтирания мост над р. Струма при ул. „Струма“. Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за тяхната иновативност в подбора на проектите и мисленето, с което превръщат Перник в модерен европейски град.
„Паркът на предизвикателствата“ и мостът над р. Струма са част от проекта на общината „Подобряване на градска среда в град Перник“, който е финансиран от управляваната от министерството програма.
Паркът е изграден на над 20 декара, със съоръжения за отдих и игра на малки и големи деца. С атракционите за развлечение ще е едно прекрасно място за жителите и гостите на Перник, където да прекарват свободното си време, посочи регионалният министър. В „Парка на предизвикателствата“ са обособени също зона за катерене, „скаутска зона“, трасета за маунтинбайк и зона "Търсене на философския камък", където има възможност за логическа игра.
При ремонта на моста над река Струма при ул. „Струма“ са подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на съоръжението и пътната настилка и е осигурено надеждно отводняване.
По проекта на община Перник за подобряване на градската среда на стойност почти 4 млн. лв. са реновирани над 32 000 кв. м площи, в които е извършено строителство или рехабилитация. От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хил. души, като е осигурена достъпност за инвалиди или семейства с малки деца. Като част от проекта вече беше благоустроено междублоковото пространство в кв. „Тева“.
В Перник министър Аврамова съобщи, че индикативната дата за приключване на аварийно-възстановителните работи по АМ „Люлин“ е 22 октомври. След като магистралата бъде отворена за движение в двете посоки, ще започне ремонт на първокласния път през Владая.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.